29340832 1782945158428509 598979394 nЕкс-депутата Старосамбірської райради Миколу Кулика, який у березні 2018 року намагався провезти через кордон майже 150 кг бурштину, оштрафували на 4,5 мільйонів гривень, пише Zaxid.net

Як вказано у постанові Галицького райсуду Львова, сума накладеного на Миколу Кулика штрафу становить 100% від вартості вилученого бурштину. Екс-депутата також зобов'язали відшкодувати митникам 33 тис. грн за зберігання каміння на складі, окрім цього суд вилучив у нього весь бурштин та автомобіль Mercedes-Benz 313, на якому той намагався перетнути кордон.

У постанові суду вказано, що для провезення контрабанди між внутрішньою перегородкою салона та дахом мікроавтобуса утворили спеціальну нішу розміром 160 на 21 см. Саме в цій порожнині львівські митники виявили пакети із необробленим бурштином.

Судове засідання проводилося без самого Миколи Кулика. Втім, суддя вирішив, що наявних доказів і так достатньо, щоб встановити його вину. У постанові суду також вказано, що це не перший випадок притягнення Миколи Кулика до відповідальності за порушення митних правил, однак деталей щодо попередніх інцидентів немає. Водночас Микола Кулик ще може подати апеляцію на присудження йому штрафу у 4,5 млн грн.

Через кілька днів після затримання Микола Кулик подав заяву про складання повноважень депутата і наприкінці квітня 29 із 30 депутатів райради проголосували за припинення його депутатських повноважень.

Депутат Старосамбірської районної ради Микола Кулик, обраний за списками від районної партійної організації партії «Воля».

Як повідомляв Форпост, Микола Кулик, який намагався перевезти бурштин, є співвласником відділення Нова Пошта у Старому Самборі.