2644 1 650x410 650x400Таку заяву зробили активісти ЛГБТ-спільноти "Інсайт". Це вже другий марш рівності, який організовують у Львові. Поки організатори фестивалю не повідомили ні місця проведення, ні його програми. Але стала відома дата – 26 липня. Про це повідомляє сайт Nezhatin.com.ua

В організації бояться, що їм знову спробують перешкодити – два роки тому на заходах відбувалися серйозні зіткнення з праворадикалами.

Марші пройдуть в таких містах як: Київ, Львів, Чернівці, Запоріжжя, Дніпро та Ужгород. Все ж представники організації сподіваються, що конфліктів вдасться уникнути. ЛГБТ-представники нагадали, що це вони організовують не парад, а просто намагаються познайомити людей з новими і цікавими речами, показати майстер-класи і свої захоплення. Самі активісти пояснюють проведення маршу так:

"Марш рівності – це платформа, яка об’єднує в собі безліч культурних практик з різних спільнот людей. Ми хочемо, щоб їх права теж враховувалися і поважалися. Ми запрошуємо всіх послухати лекції на актуальні теми від найвідоміших експертів України, побачити арт – виставку", - кажуть організатори.