e857ff6e20c706e867a4f8693cbd55f2 e1519305149443Сьогодні, 20 липня, Франківський районний суд м. Львова задовольнив позов до інтернет-магазину французької косметики Yves Rocher та стягнув судовий збір у розмірі 1400 гривень. Про це повідомив відомий борець за права українців в Україні, керівник ГО "Незалежні" Святослав Літинський у Фейсбуку.

"В березні 2016 року я звертався до головного офісу компанії, однак мене не хотіли там почути, саме тому ефективним способом захисту права став саме позов.

Отримавши мій позов, Ів Роше почав перекладати свій сайт і до кінця розгляду справи (більш ніж пів року) цей переклад завершили.
Однак, представник Ів Роше, окрім того, що всіляко заперечував моє право на отримання їхньої інформації українською, ще й повідомив, що неодмінно оскаржуватиме це судове рішення.

Шановне Yves Rocher Ukraine, я тричі вашому представнику пропонував укласти мирову угоду, оскільки сайт ви таки почали перекладати, однак він відмовлявся й досі вважає за потрібне судитися й далі витрачаючи ваші кошти... чекаю вашої апеляції", - сказано у дописі.

Нагадаємо, 17 липня, апеляційни суд підтвердив рішення першої інстанції, згідно із яким інтернет-магазин "Modna Kasta" зобов'язаний надавати інформацію на своєму сайті державною мовою. 

16 липня Святослав Літинський також повідомив, що апеляційний суд підтвердив правильність рішення суду першої інстанції щодо магазину "АЛЛО", який визнав неправомірним ненадання інформації українською мовою та зобов'язав магазин її надавати.