1 imag4028 9b0d76f461708bddcb0644bb869bbde9За трьома статтями Ігорю Микичаку загрожує до 12 років позбавлення волі.

До суду передали ще одну справу щодо керівника львівської компанії-забудовника «Ірокс» Ігоря Микичака. Підприємцю, що ошукав 12 осіб та самовільно розпочав будівництво у Львові, загрожує до 12 років за ґратами, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Цього разу йдеться про забудову на вул. Антонича. Справу, що розслідували за ч.ч.3, 4 ст.190 КК України (шахрайство), ч.2 ст.15 – ч.4 ст.190 (закінчений замах на заволодіння чужим майном, шляхом обману (шахрайство), ч.ч.1,3 ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), скерували до суду.

«Встановлено, що 55-річний чоловік достовірно знав, що будівництво багатоповерхових житлових будинків (із вбудованими приміщеннями) на вулиці Антонича-Майданна у Львові здійснюється без належним чином оформлених та погоджених містобудівних документів, уклав із 12 особами угоди про вступ у члени автогаражного кооперативу та договори купівлі-продажу квартир на вул. Антонича, 5 та 8а», ‒ розповілиу прокуратурі.

Таким чином підприємець заволодів майже 7 млн грн грошових коштів покупців.

З’ясувалось також, що власник фірми без жодних прав власності чи оренди земельної ділянки самовільно зайняв 0,2552 га території на вул. Тернопільській, 42 у Львові. На земельній ділянці, що належить львівській громаді, розпочали будівництво житлового будинку. Тут вже розмістили спецтехніку і завезли будматеріали.

«Більше того, залучивши підрядні організації таки збудував двосекційний житловий будинок з вбудованими громадськими приміщеннями. Таким чином, відповідно до примітки статті 197-1 КК України, завдав місту значної шкоди, а саме – на суму близько 153 тис. грн.», ‒ додали у прокуратурі.

У разі доведення вини правопорушнику загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

55-річного генерального директора також судитимуть за захоплення землі площею майже 6 тис. м2 на вул. Шевченка, 418. Він підробив декларацію про готовність об'єкта до експлуатації і зареєстрував її в Держархбудінспекції. Ще 12 позовів про шахрайство проти приватного товариства «Ірокс» подалимешканці цього будинку.

А цього тижня люди, що придбали квартири в компанії «Ірокс» у будинку на вул. Величковського, 61 у Львові, прийшли до забудовника з пікетом. За їхніми словами, будинок мали здати в експлуатацію ще два роки тому, а важливих комунікацій досі не провели.

Нагадаємо, у квітні поліція затримала гендиректора компанії Ігора Микичака, йому висунули підозру у кількох злочинах. На переконання слідства, усі будинки забудовник зводить незаконно. А у квітні Сихівський районний суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою застави у 1 млн 445 тис. грн.