21 tnСьогодні вночі, 17 серпня, близько 3:30 долє юнаків поранили працівника поліції ножем у груди. Про це повідомила журналістка Вікторія Балицька.

"Це на вулиці Ковжуна. Двоє юнаків наносили балонами на стіни будинків надписи через трафарет із текстом "Хто замовив Катю Гандзюк?". У цей час проходили поліцейські, працівники Галицького відділу поліці, які проводили нічне відпрацювання.

Поліцейські підійшли до хлопців (для затримки та з’ясування обставин) раптом один із юнаків з ножем накинувся на одно із правоохоонців. Поранення в грудну клітку. Живий. У лікарні.

Агресивні захисники активісти затримані. Їм десь по 20 років. 
Думаю, нам згодом відкриються якісь цікаві нюанси, бо навіщо кидатися з ножем, якщо ти лише розмальовуєш стіни і місія твоя начебто благородна!?"- сказано у дописі журналістки у Фейсбуку.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до п'яти років позбавлення волі. Проводиться досудове розслідування.

"33-річного капітана поліції госпіталізовано в хірургічне відділення з діагнозом «ножове поранення грудної клітки». Життю нашого оперативника нічого не загрожує, стан його стабільний. Сподіваємося, що він швидко одужає. Зловмисників затримано. Сьогодні їм буде обрано запобіжний захід", – розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника Головного управління Нацполіції у Львівській області полковник поліції Тарас Сабанюк.