1463493567643467876З 14 до 20 серпня у Львові відбуватимуться зйомки короткометражної ігрової картини «Порядна львівська пані». Фільм став переможцем 10-го конкурсного відбору Держкіно і отримав повну (100%) фінансову підтримку. Зйомки у Львові відбуваються у центральній частині міста за сприяння Львівської кінокомісії та локальних професіоналів. Про це повідомляє Львівська кіно комісія. 

Режисерка фільму – Наталя Пасеницька. Авторка сценарію – Марина Меднікова. Виробництво стрічки здійснює компанія «Крісті Фільм». Усі зйомки відбуватимуться у Львові. Головні ролі у стрічці виконають актори Анастасія Карпенко, відома глядачам за фільмом«Казка про гроші» та актор львівського театру «Воскресіння» Володимир Губанов.

За сюжетом, сучасна інтелігентна жінка Пенелопа живе у Львові й працює в архіві. Життя Пенелопи складається за звичною схемою «родина – робота». Все порядно, культурно, чемно і нестерпно нудно. Втім, одного дня все змінюється – до архіву приїжджає у відрядження молодий доктор наук Дмитро Остромирський. Зустріч героїв призводить до шалених пристрастей та божевільних вчинків.

IMG 8123 e1534313429632“Фільм створюється за мотивами однойменної книги української письменниці Люби Клименко. Хронометраж фільму – 25 хвилин. Дія фільму відбувається у Львові. Ми дуже любимо ваше місто, тому не пропустили можливості зняти саме тут. Львів є дуже кінематографічним і привабливим для кіношників. Ми маємо на меті передати атмосферу міста, його вулиць, площ, тому зйомки відбуватимуть як на натурі, так і в інтер’єрах. Багато сцен буде знято в архівах та бібліотеках. Розвиток українського кінематографа сприяє появі нових цікавих імен. Наше завдання у цьому проекті – розкрити нові імена українських та львівських акторів. Саме тому одну із головних ролей у фільмі виконує львівський актор Володимир Губанов. Чудово, що у Вашому місті працює кінокомісія, тому що не у всіх українських містах вони є. Такі організації є дуже допоміжними для знімальних команд і ми переконалися в цьому власному досвіді. Велика подяка за те, що надаєте послуги та допомогу, бо ми всі робимо спільну справу – розвиваємо українське кіно.”, – розповів один із продюсерів стрічки Дмитро Мінзянов.