65a6ce89a77819ab53bba9aabb6ca1c7
фото умовне
Західний офіс Держаудитслужби провів ревізію фінансово-господарської діяльності відділу освіти Радехівської РДА та підтвердив порушення на закупівлях освітян, які виявили  експерти “Центру громадського моніторингу та досліджень”.

Так, ще у серпні минулого року Радехівські освітяни провели тендер на закупівлю “Будівництво спортзалу з надбудовою музею у ЗОШ №2” очікуваною вартістю понад 4 млн. грн.

Обійшовши трьох своїх конкурентів, перемогу на торгах отримало Червоноградське ТОВ “Багор”, яке запропонувало найдешевшу ціну – 3,5 млн. грн.

Аудитори підтвердили, що компанія-переможець не виконала низки вимог замовника, які вимагались тендерною документацією, а відтак, відповідно до вимог законодавства, освітяни були змушені відхилити пропозицію цієї фірми, проте не зробили цього.

Нагадаємо, у пропозиції ТОВ “Багор” не було документу з усіма даними про освіту, досвід та кваліфікацію про своїх працівників, а на вимогу замовника надати довідку про «наявність робітників основних будівельних професій» компанія взагалі не подала жодної інформації. У довідці про “матеріально-технічну базу” фірма не вказала марки і виробника орендованого обладнання та не надала копії договору оренди.

ТОВ “Багор”, яке зареєстроване у 2016 році належить 31-річному жителю міста Червоноград Петру Тимчишину.  Раніше експерти ЦГМД вже оскаржували закупівлі управління капбудівництва Львівської ОДА, де перемогу та торгах отримувало дане товариство, зокрема «будівництво ЗОШ у селі Нижня Яблунька» вартістю в 23,9 млн грн та «завершення будівництва ЗОШ в селі Пристань» 8,5 млн. Тоді за результатами перевірок аудитори підтвердили порушення та передали матеріали справи у слідчий відділ Галицького ВП ГУ НП у Львівській області.

Цього разу Західний офіс Держаудитслужби також підтвердив, що відділ освіти Радехівської РДА незаконно віддав перемогу та уклав договір на 3,5 млн грн з ТОВ “Багор”. Аудитори відправили рекомендаційного листа на адресу освітян з вимогою притягнути до відповідальності винних осіб та не допускати таких порушень при проведенні закупівель надалі. Рекомендації від ДАСУ також отримав департамент освіти та науки Львівської ОДА з вимогою усунути дані порушення.