poviiПрокуратура Львівської області оскаржила надто м’яке покарання для сутенера, повідомили у прес-службі структури.

Прокуратурою області завершено судовий розгляд стосовно 49-річного харків’янина Дмитра Степанова, який організував діяльність борделів у стриптиз-клубах «Какаду» та «Білий какаду» у Львові. 

Нагадаємо, Дмитро Степанов разом з щонайменше шістьома спільниками протягом 2014-2016 років організовували та забезпечували дільність борделів у Львові. У цій справі фігурувало близько 50 жінок (в основному – із Харкова), які надавали у Львові сексуальні послуги за 1300 - 1900 грн за одну годину. Бізнес працював таким чином: до клієнтів стриптиз-клубу підходив адміністратор і розповідав про можливість отримати інтимні послуги.

5 1Дмитра Степанова звинуватили у злочинах за ч.3 статті 303 (сутенерство) та ч. 2 статті 302 ККУ (створення або утримання місць розпусти і звідництво). Максимальний термін ув’язнення, передбачений цими статтями, становить п’ять років.

У судових дебатах сторона обвинувачення висловила позицію щодо призначення йому реальної міри покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

4 2Проте, незважаючи на вказані обставини, вироком Личаківського районного суду м. Львова, останнього визнано винним у вчиненні вказаних вище кримінальних правопорушень та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна, із застосуванням ст.75 КК України його звільнено від відбування покарання з призначенням іспитового строку – 3 роки.

Враховуючи, що покарання призначене судом обвинуваченому не відповідає ступеню тяжкості вчинених злочинів, через м’якість, прокуратурою області до апеляційного суду Львівської області внесено апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції.