1 0248nshot 1У місті Львові було розміщено 12 кубів, які розповідали про знищення єврейського населення міста.

У Львові регулярно знищують куби, встановлені з приводу згадок про єврейське гетто, яке діяло на території міста під час Другої світової війни.

Про це пише сайт Львівської міської ради.

Дирекція музею «Територія терору» звертається до усіх мешканців та гостей нашого міста не нищити реквізити вуличної виставки «Львів, Lwów, לעמבערג‎, Lemberg'43: Місто (не)пам'яті», а висловлювати свою згоду чи незгоду, приходячи на дискусійні події.

Куби, які розповідали про трагедію єврейського народу біля Оперного театру та Янівського концтабору були знищені на  вихідних.

Окрім того вандали розмальовують експозиції виставки.

Оксана Гончар зазначила, що експонати, які розповідають про Голокост, встановлені за кошт громади міста та перекладені чотирма мовами. А 2 вересня, коли у Львові відзначатимуть чергову річницю ліквідації Янівського концтабору в місто прибуде іноземна делегація, яка повинна відвідати дану експозицію.

Керівник «Території терору» закликала приходити на виставки музею та висловлювати там свою незгоду, а не руйнувати майно.

Інформаційні стенди можна побачити на 12 міських локаціях: на площі Ринок, біля Оперного театру, Просторі Синагог, Цитаделі, на вулиці Шевченка (місце, де розташовувався Янівський концтабір), вул. Шолом-Алейхема, вул. Вітовського, 55, вул. Вугільна, проспекті Чорновола (біля музею «Територія Терору», біля Львівського національного університету, Площі Шашкевича та вул. Шевській).