19 лютого о 16.00 у приміщенні Львіської духовної семінарії  Святого Духа (вул. Хуторівка 35) відбудеться унікальний благодійний захід «Таємниці старої лаври або Молитва до Митрополита».

Як повідомляють організатори, під час заходу митці різних галузей мистецтва у свій спосіб складуть молитву до Митрополита. Водночас львів’ян запрошують на допрем’єрний показ полотен, відомих художників, які стануть лотами благодійного аукціону, що відбудеться згодом.

В одному проекті організатори прагнуть поєднати виставку сакрального мистецтва, олійного живопису, конференцію, молитву і концерт.

«В нашому цеху працюють флористи і художники, музиканти і вокалісти , і все це для того, щоб відновити спадщину владики Андрея» - зазначає ініціатор заходу Олена Білоус.

Ідея благодійного проекту визріла під час наукової конференції: «Музей народної архітектури та побуту у Львові – спадщина Митрополита Андрея Шептицького» під час святкування його 150-літнього.

Настоятель Свято-Іванівської Лаври єрм-др. Юстин Бойко розповідає, що під час згаданої конференції було запрезентовано унікальні архівні документи, що засвідчили, що Свято-Іванівська Лавра і Музей є спадщиною братів Шептицьких і приречені на співпрацю для духовного і сакрального розвитку Львова у майбутньому.

«До проекту долучились відомі митці Левко Скоп,  мистецтвознавець, художник-реставратор, іконописець, учасник творчого обєднання "КАКТУС", громадський діяч;
Юрій Смольський, викладач рисунку на кафедрі графічного дизайну Львівської національної академії мистецтв, член журі щорічного Всеукраїнського конкурсу академічного рисунку "Срібний штрих"; Тетяна Думан, молода українська художниця з яскравою, самобутньою мистецькою мовою та інші.

Підтримає захід і вокальна формація «Піккардійська терція».