labaj13 лютого під час засідання комісії з питань охорони здоровя Львівської облради депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Іван Лабай видер телефон у журналіста Гал-Інфо і видалив телефонний запис.

Події розгортались так. За 10 хвилин до закінчення засідання комісії, журналіст спробував забрати свій телефон, який працював в режимі запису і водночас  «заряджався». Телефон лежав біля крісла, на яке перед тим підсів Іван Лабай. Депутат почав вимагати стерти запис, але діставши відмову, видер телефон із рук журналіста, і власними руками видалив 30-хвилинний запис. 

Іван Лабай пояснив свій вчинок тим, що журналіст, начебто заряджаючи телефон, спеціально хотів записати конфіденційну інформацію у той момент, коли він, Іван Лабай, обговорював з в. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Іриною Микичак, власні питання.

Цікаво, що попередньо журналіст попросив дозволу в Ірини  Микитчак, яка сиділа біля розетки, поставити біля неї телефон. І вже згодом до чиновниці підсів депутат Іван Лабай.