1 358749nshot 1Недавдно у Львові закінчились громадські слухання та має бути поставленно питання на розгляд виконкому щодо затвердження Детального плану території у районі просп. В. Чорновола, вул. Хімічної, вул. Лемківської, вул. Замарстинівської у м. Львові.

Згідно Детального плану у цьому районі передбачена громадська забудова, в тому числі в безпосередній близькості до аварійного будинку №9 на вулиці Лемківській.

Як стверджують жителі цього будинку, що міській владі, що майбутньому забудовнику, а це ймовірно ПАТ "Галнафтогаз", байдуже на людей. Загалом, львів′яни не проти розвитку та нового плану їхнього району, однак тільки за умови що їх відселять. 

1 04863

"Під час проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів мешканцями даного будинку подавалися пропозиції (клопотання): ДПТ має передбачати відселення мешканців аварійного будинку №9 по вул. Лемківській згідно норм чинного законодавства до моменту початку проведення будь-яких будівельних, підготовчих, проектних, тощо робіт на земельній ділянці по вул. Лемківській, 9. Однак дані пропозиції управлінням архітектури та урбаністики Львівської міської ради в частині відселення мешканців враховані не були", - йдеться у зверненні мешканців до виконавчого комітету ЛМР.

Крім того, зі слів жителів будинку, під час особистого прийому у мера Львова, на якому був і Юліан Чаплінський, він же сказав, що останній шанс мешканців - це волевиявлення самого замовника будівництва. Тобто, місто втручатись в цю складну ситуацію не буде.

"Отже, реальним забудовником земельної ділянки по вул. Лемківській, 9 (кадастровий номер 4610137500:03:001:0036) в м. Львові  є ПАТ «Концерн Галнафтогаз». І замість того щоб узгодити та вирішити питання щодо відселення мешканців нашого аварійного будинку і Львівська міська рада, і ПАТ «Концерн Галнафтогаз» «обводить мешканців будинку круг пальця» відсилаючи їх з цим питанням одне до одного без будь-якого вирішення", - йдеться у зверненні.

Люди просять не затверджувати Детальний план території у районі просп. В. Чорновола, вул. Хімічної, вул. Лемківської, вул. Замарстинівської без попереднього виселення мешканців з аварійного будинку.

На цей час навіть протоколів громадського слухання активним мешканцям видати не хочуть. Єдине, що вдалось взяти від міської ради - протокол містобудівної комісії, де вказали, що зазначуть у ДП про виселення.

3 680092