1 svini 5У селі Воля Висоцька, Жовківського району люди жаліються на місцеву свиноферму.

"Попри обіцянки власника свиноферми села Воля Висоцька Жовківського району, яка знаходиться в сто метрах від мого будинку, що при утриманні свиней він зробить все щоб не було смороду, сьогодні приїхавши із рейсу додому, у повітрі стояв нестерпний сморід, який виїдав очі.

Я довго не думаючи зателефонував на 102, викликав голову держпродспоживслужби у Жовківському районі, повідомив голову сільської ради, повідомив голову екологічної комісії Жовківської райради, а також першого заступника Жовківської РДА Дубневича Ю., який категорично відмовився приїхати, мовляв а що я можу зробити.

Коли прибула поліція, мені зателефонував власник свиноферми, я включив гучномовець, і від нього пішли погрози в мою сторону, а також що я лізу в його бізнес. Зі слів голови держпродспоживслужби та голови сільської ради дозвіл на вирощування свиней йому ненадавався і то нелегальна свиноферма, за деякими даними налічує близько 2000 свиней. Прошу правоохоронні органи відреагувати, а ЗМІ висвітлити", - пише Юрій Петрань у себе на сторінці у Фейсбуці.