95343010295d51b49dac96c0de5231a9f9f2aa4bВ неділю, 16 вересня 2018 року, у Львові відбудеться Чемпіонат України з бігу по шосе на дистанцію 10 км - «Run the World. Львівська десятка». Чемпіонат України з бігу на 10 кілометрів.

 Але цього разу це буде не лише свято спорту. Кожен спортсмен своєю участю в забігу зможе підтримати маленьких пацієнтів Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, які саме зараз долають складний марафон у боротьбі з раком.

2018 09 16 Lvivska DesyatkaЧастина коштів, отриманих від внесків учасників та партнерів, буде передана на потреби наших підопічних, що лікуються від пухлин кісток.

Онкохірурги центру багато років послідовно впроваджують найсучасніші методики лікування, які не лише дозволяють врятувати від раку, але дбають про те, щоб після лікарні дитина могла повернутися до звичайного життя. Однією із таких таких методик є ендопротезування кінцівок. В процесі операції зруйнована раковою пухлиною кістка замінюється на аналогічну – зроблену з високоякісного і легкого сплаву. В окремих випадках, коли є велике ураження і хвороба зруйнувала надто велику частину кінцівки, може проводитися додатково заміна суглобів і навіть встановлення спеціальних металевих конструкцій, які будуть рости разом з дитиною. Операції з ендопротезування дають можливість уникнути ампутацій і зберігають для дітей можливість вільно рухатися і жити повноцінним життям.

Як повідомив ортопед-травматолог Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, кандидат медичних наук Олександр Щуровський, зараз лікарня потребує електроманжети, яку використовують під час операції для знекровлення кінцівки, яку оперують.

Манжету одягають, наприклад, на ногу пацієнтові, яку оперують. Задається спеціальна програма. І манжета дозовано пропускає кров у судини кінців через певний проміжок часу. Під час операції місце. Над яким працюють хірурги, не заливає кров’ю. Отже медик встигає за годину зробити набагато більше, ніж коли такої манжети нема. У кожній лікарні за кордоном є така апаратура. Тому що вона допомагає лікарю швидше впоратися з операцією. А пацієнт при цьому не втрачає багато крові - пояснює лікар.

За його словами, зараз він та його колеги використовують таку манжету, яку лікарня 15 років тому отримала як гуманітарну допомогу.

Вона вже тоді була вживана. І нам ще прослужила вже 15 років. Але все має свою межу, - каже Олександр Щуровський.

Коштувати нова електроманжета може  до 20 тис євро.

Тому понад 800 учасників вже цієї неділі пробіжать дистанцію 10 км та долучаться до купівлі нового європейського обладнання для операцій онкохворим дітям.

Доєднуйся і стань учасником чемпіонату https://www.facebook.com/events/188980091725482/

або підтримуй дітей як волонтер чи благодійник http://krylanadiyi.org.ua/info/rekvizyty