1 42123583 1833307336722512 7798510644927397888 nУ Львові на Форумі видавців відбудеться обговорення книги П′єра Сотрея, французького журналіста, про сепаратистів з Донбасу. Про подію є інформація на офіційному сайті Форуму.

"Це сповідь одного найманця, якого він зустрів на сході України: колоритний портрет, захоплююча історія, сповнена напруги та несподіваних поворотів, пригоди росіянина Юрія Беляєва, який у 58 років став найманцем в Україні після того, як погрався у вбивцю в Боснії", - анонсують на сайті.

Тим часом, у соціальній мережі Фейсбук цю подію називають легітимізацією ворога, а автора книги П′єра Сотрея - другим Гремом Філіпсом (російський пропагандист, журналіст).

"А тепер новина! Тадам! До Львова їде П′єр Сотрей! Це такий самий Грем Філіпс, тільки французького розливу. Не буду підбирати епітетів, аби серед матів не втратилась основна думка. Це журналіст (який в 21 рік поперся в підрозділ дохлого Беднова-Бетмена) презентуватиме 22 вересня якусь свою писанину (називає це книжкою). Маємо на рівному місці "вспишку сзаду". Без зайвого перебільшення "незалежний іноземний журналізд" робитиме завуальовану легітимізацію ворога. В мене все. Очевидно всім - мета одна. Вона єдина. Нам і цього забагато", - коментує у себе на сторінці Руслан Оруджев, львівський журналіст.

"Чоловік три місяці жив на окупованих територіях. Саме в час, коли на окуповані території могли потрапити виключно підконтрольні Кремлю журналісти", - додає Руслан Оруджев в коментарі для Форпосту.

Подія відбудеться 22 вересня у готелі "Ріус" о 16 годині.

1 nshot 1