1 dafУдень потяг «Інтерсіті»-трансформер «Івано-Франківськ - Київ», зупиняючись лише у Львові, мчить у столицю якихось неповних шість годин, якщо не запізнюється. Однак тісні купе пасажирам європейського комфорту не додають.

Про це повідомив сьогодні, 18 вересня, власкор IA ZIK.

Журналіст, проїхавшись у денному експресі «Івано-Франківськ-Київ» зі Львова у столицю, переконався, що в «Інтерсіті»-трансформері вільготними можуть себе почувати хіба що дистрофіки на коротких ніжках. У вузькому купе пасажири, що сидять по троє – навпроти, труться один об одного колінами: тим, що скраю – легше: можна виставляти затерплі ноги в коридорчик, іншим доводиться ставити їх на дорожню поклажу. Адже під сидіння валізу чи сумку не пропхаєш. Там можуть поміститися хіба що декілька дамських сумочок чи пару пачок дитячих підгузків.

А на одній-єдиній полиці місця вистачає лише для речей тих подорожуючих, кому вдалося зайти у вагон у першій трійці.

У коридорчику можуть розминутися хіба що діти. Коли хтось один іде до туалету, то решту людей мусить миттєво заскочити в свої купе, яких у вагоні – 10. Якщо ж провідниця прямує з гарячим чаєм чи візочком із замовленими стравами, то з нею ніяк не розминешся.

За словами одного із пасажирів, він вперше в житті засмутився від того, що кремезний.

«Останній раз все тіло так затерпало, як їхав студентом на третій полиці в радянському загальному вагоні», – зітхнув чоловік. 

«Зате швидко до Києва приїдемо. На пероні розімнемося», – заспокоїла його дівчина й почала розтирати онімілу через незручні підголівники шию.

«Будьте такий добрий, погуляйте хоч півгодинки. Щоб я хоч трохи випросталася, бо руки-ноги-спина затекли», – слізно попросила сусіда пишнотіла молодиця.

1 yfd 1821815457

А кремезний чоловік спробував усіх заспокоїти: «Та нічого страшного. Швидко поїзд їде. Ціна за денний експрес – невисока, в порівнянні з тими, що всю ніч тягнуться і зупиняються біля кожного стовпа. Їхати можна».

«Цікаво лише, чи керівництво «Укрзалізниці» чи ті, хто цей потяг трансформував тут подорожували?», – у відповідь на це риторичне запитання пасажири в купе «Інтерсіті»- трансформер «Івано-Франківськ- Київ» дружно зареготали.

Нагадаємо, що відмінність вагона-трансформера від звичайного полягає в можливості переоснастити його в спальний. У залежності від часу доби, простір вагона оснащений посадочними місцями або спальними полицями.

«Інтерсіті» вдень везе пасажирів на звичайних «сидячих» місцях. А вночі той же самий склад перевозить сплячих подорожуючих, функціонуючи в режимі «Нічний експрес». Саме через таку можливість трансформації внутрішнього простору вагони називаються трансформерами.