1 5423ef3321110b6e8613c77dcb09bd9bКолишня радниця збіглого українського президента Віктора Януковича Ганна Герман назвала "моральними каліками" українських військовослужбовців, які воюють із терористами на Донбасі.

Таку заяву екс-регіоналка зробила у понеділок, 17 вересня, в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Обозреватель.

"У нас не було армії. Але не було й війни. Зараз у нас війна. Вони беруть дітей цих нещасних і відправляють туди на війну. Діти повертаються у страшному стані, якщо повертаються живі — то починають убивати своїх матерів! Ці люди повертаються моральними каліками! Там вони вбивали чужих матерів, а тут убивають своїх!", — заявила Герман.

Її висловлювання прокоментував політолог Олексій Голобуцький у Telegram, написавши, що таким чином Герман "відкрито почала працювати на Кремль", відкинувши "маскування під проукраїнського діяча".

"Але ж ці "моральні каліки" на фронті захищають, зокрема, і її нікчемне життя. Зате ось у такому вигляді вже всім має бути зрозуміло, як вони собі уявляють "примирення і роззброєння". Це має бути просто капітуляція перед Москвою із подальшим судом над усіма захисниками України — адже вони "моральні каліки і вбивці матерів", — обурився політолог.

Нагадаємо, Ганна Герман уродженка села Колодруби, Миколаївського району, Львівської області. Навчалась у Львові.