1 large12Від жовтня на вулицях Львова працюватимуть інспектори з паркування авто. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

На комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Львівської міської ради депутати підтримали проект ухвали "Про внесення змін до ухвали міської ради від 26.05.2016 № 505 “Про затвердження структури виконавчих органів Львівської міської ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів“".

Як повідомив начальник управління безпеки міста Львівської міської ради Юрій Діль, 27 вересня 2018 року набирає чинності закон щодо реформування сфери паркування транспортних засобів. Закон передбачає створення законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом запровадження фото-, відео фіксації правопорушень.

На базі центру безпеки буде створений цілодобовий диспетчерський відділ. Найменший штраф за порушення – 255 грн. Найвищі штрафи нараховуватимуться порушникам за паркування на місцях, призначених для інвалідів, пішохідних переходах чи газонах.

У разі прийняття інспектором рішення про евакуацію транспортного засобу через те, що він стоїть на громадському полотні, він зобов’язаний зробити 4 фото і викликати евакуатор, який відвезе авто на штрафмайданчик. 

Створення відповідної структури повинно покласти край хаосу на вулицях Львова. Для функціонування підрозділу інспекторів з паркування місто закупить 4 евакуатори на умовах фінансового лізингу.

Сьогодні, 19 вересня, виконавчий комітет міської ради затвердив зміни до бюджету. Серед них – виділення 1,9 млн грн на діяльність нових інспекторів з паркування.

«У зв’язку з новим законом про паркування, нам потрібно буде внести в штат більше, ніж 30 осіб – інспекторів з паркування. Тому для того, щоб вони могли існувати, нам треба виділити до кінця року 1 млн. 952 тис. грн», – розповів директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук, повідомили у ЛМР.