1 1525bb0 evroblyahiЗаконопроекти про нові правила ввезення в Україну автомобілів на єврономерах не готові до другого читання, їх розгляд у Верховній Раді відбудеться не раніше початку листопада.

Про це заявила голова парламентського комітету з питань податкової політики Ніна Южаніна, передає Liga.net.

За її словами, законопроекти №8487 і №8488 до другого читання або повністю нівелюються до нуля, або змінюється їх концепція.

"Розглядати поправки до другого читання зараз на комітеті немає сенсу", - зазначила вона.

Южаніна повідомила, що до законопроекту, який стосується змін акцизного податку, подана 91 поправка. Більшість з них стосується зміни формули.

"Заяви про неготовність законопроектів до другого читання вкотре підтверджують гіпотезу, що питання відкладається максимально до виборів президента, щоб заробити на цьому такі вкрай важливі голоси або ж потопити опонентів. Пройшло вже майже 2 роки від того моменту, як в раді були зареєстровані перші адекватні ініціативи глобальної реформи авторинку, проте їх навіть не обговорюють на комітетах. Взамін, нам пропонують напівфабрикат від комітету, який не те що не вирішить проблему, а ще більше загострить проблему, в тому числі соціальної несправедливості. І, боюсь, ось такі загравання з виборцями можуть продовжуватись навіть до наступних парламенських виборів, а про проблему знову на декілька років забудуть, пустивши її на самотік", - прокоментував Форпосту Михайло Катрук, співзасновник громадської спілки "Доступне авто".