im578x383 40037119 2316755745009183 8370075877542723584 nУкраїною прокотилась хвиля вшанування пам’яті легендарного Джона Маккейна, шляхом перейменування вулиць на його честь. Для увіковічення пам'яті визначної людини, яка зробила дуже багато для нашої держави, її незалежності, пропонуємо перейменувати одну із вулиць Львова на вулицю "Сенатора Маккейна", або ж "Джона Маккейна". Відповідне звернення до Андрія Садового на сесії Львівської міської ради озвучив депутат-УКРОПівець Іван Гринда.

"Американський сенатор Джон Маккейн був великою людиною, неодноразово відвідував Київ у найтяжчі для нас часи, його допомогу неможливо оцінити.

Зокрема у грудні 2013 року сенатор відвідав наметове містечко на Євромайдані та заявив: "якщо буде застосовано силовий розгін протестувальників, США вдасться до економічних санкцій винуватців". Під час виступу на Майдані Маккейн запевнив у своїй підтримці мирних протестів. Саме він, перебуваючи на литовській військовій базі НАТО, закликав підтримати Україну з озброєнням, щоб запобігти ескалації конфлікту з Росією. Новорічну ніч 2017 року сенатор Джон Маккейн провів у Маріуполі, де наголосив на тому, що США мають надати летальну зброю Україні у боротьбі з російським агресором", - йдеться у зверненні.

Джон Маккейн був відомий своєю різкою критикою на адресу російської влади, а останнім часом, часто критикував й президента США Дональда Трампа за внутрішню і зовнішню політику, яку той проводить. Зокрема щодо російського президента Володимира Путіна.

"Він був справжнім воїном в битві за демократію з червоною чумою! Вважаю, що його ім'ям має бути названа одна з вулиць нашого міста!
​​З мотивів вищенаписаного, звертаємось до Вас з пропозицією розглянути на профільній комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у м. Львові, пропозицію перейменувати одну із вулиць Львова на «Сенатора Маккейна» або ж «Джона Маккейна». Впевненні, що саме таким вчинком львів’яни зможуть продемонструвати та висловити усю повагу та шану людині, яка без сумніву залишила свій слід у сучасній історії України", - наголосив Іван Гринда.