11616116Сьогодні, 20 вересня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати надали ЛКП «Спортресурс» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І. Сулими – вул. Народній. «За» проголосувало 43 депутати, пише Гал-інфо.

Депутати проголосували за припинення користування виробничим об’єднанням “Львівхімсільмаш“ земельною ділянкою площею 1,8200 га на вул. Городоцькій, 207.

Надали Львівському комунальному підприємству “Спортресурс“ дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 1,8200 га на вул. І. Сулими – вул. Народній для будівництва і обслуговування універсального спортивного майданчика за рахунок земель рекреаційного призначення.

ЛКП “Спортресурс“ має забезпечити через спеціалізовану землевпорядну організацію виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та подати міській раді на затвердження.

ГО "Народна дія Львів" звернулась у прокуратуру області із заявою про вчинення злочину посадовцями Управління архітектури та урбаністики ЛМР, які готували містобудівні умови на забудову кортів "Спартака" та виконавчого комітету ЛМР, котрий ці містобудівні умови затвердив. Про це повідомила активістка Анна Біликівська.

"20 вересня 2018 року на пленарному засіданні Львівської міської ради львівський міський голова та депутати Львівської міської ради мають намір вчинити злочин: проголосувати за питання порядку денного № 23 «Про підтримку електронної петиції “Провести реконструкцію Палацу спорту “Україна“ на вул. Мельника, 18“ з грубим порушенням норм чинного законодавства. 

Виконавчим комітетом Львівської міської ради уже прийняте рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на вул. Мельника, 18, якими забудовнику дозволено забудувати практично повністю земельну ділянку, що є грубим порушенням вимог чинного законодавства, оскільки земельна ділянка надавалася Спортивному закладу Об’єднання профспілок Львівщини «Спартак» винятково для обслуговування існуючої споруди з чітко встановленою площею забудови,, а не для нового будівництва. Чи реконструкції з розширенням.
Для набуття права забудови земельної ділянки забудовник мав звернутися до Львівської міської ради і внести зміни у договір оренди землі, чого він не зробив.

Зловживаючи владними повноваженнями та з грубим порушення процедури затвердження містобудівних умов та обмежень, члени виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення № 348від 30.03.2018 «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію ТзОВ “Палац спорту “Україна“ Палацу ігрових видів спорту “Спартак“ на вул. А. Мельника, 18 (у двох чергах)», яким надали право забудовнику знищити унікальні грунтові тенісні корти та забудувати практично повністю площу земельної ділянки,що не передбачено договором оренди земельної ділянки на вул. Мельника, 18 в м.Львові, укладеного 29 червня 2012 р.

Також, прийнявши рішення № 348 від 30.03.2018 р. , виконавчий комітет Львівської міської ради не забезпечив виконання рішення суду, яким зобов’язано Львівську міську раду усі землі в межах історичного ареалу (а земельна ділянка на вул. Мельника, 18 розташована в межах історичного ареалу міста Львова) віднести до земель історико-культурного призначення, чого ні Львівською міською радою, ні її виконавчими органами з 2016 року (коли набуло юридичної сили рішення у справі №813/716/16 за позовом прокуратури Львівської області до Львівської міської\ ради). Таким чином наявні ознаки зловживання владою членів виконавчого комітету щодо надання неправомірних вигою забудовнику з порушенням прав територіальної громади міста Львова та держави Україна.

.Підтримка депутатами Львівської міської ради петиції щодо реконструкції Палацу спорту «Україна» за проектом , запропонованим ТзОВ "Палац спорту Україна" є узаконенням злочину, не відповідає вимогам чинного законодавства і стане прямим невиконанням рішенням суду у справі 813/716/16, а також умов договору оренди землі.

Окрім того, на засідання тимчасової погоджувальної комісії з вирішення спорів у сфері містобудування від 02.08.2018 р.при розгляді питання щодо законності дій забудовника, який уже знищив земельні насадження та зруйнував грунтове покриття грунтових тенісних кортів було прийняте рішення про звернення до Львівської міської ради з вимогою розірвати договір оренди землі з ТзОВ "Палац спорту Україна" через недотримання ним умов договору оренди землі.

Службові особи Львівської міської ради, наскільки нам відомо, не донесли цього рішення до депутатів Львівської міської ради, не підготували та не подали на розгляд сесії Львівської міської ради відповідного звернення.
На наше переконання, такі дії та бездіяльність мають ознаки невиконання ними посадових обов’язків, зловживання владою в інтересах приватних осіб всупереч інтересам територіальної громади міста Львова", - сказано у заяві.