IMG 3307 1 696x464Управління капітального будівництва ЛОДА уклало угоду вартістю майже 119 мільйонів гривень із ТОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд» на реконструкцію перинатального центру на вул.Джоржа Вашингтона. Йдеться про другу чергу реконструкції. Про це стало відомо із сайту публічних закупівель ProZorro, пише Дивись-інфо.

Тендер «Реконструкція Львівського обласного клінічного перинатального центру на вул. Дж. Вашингтона, 6 у м. Львові». Коригування» вартістю 119 мільйонів гривень був оголошений у липні нинішнього року. На торги зголосилися дві компанії: ТОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд» та ТОВ «Новатех».

2 8Знизивши ціну майже 213 тисяч гривень, перемогло ТОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд», яке 2017 року отримало два тендери від управління капітального будівництва ЛОДА на реконструкції перинатального центру на Джорджа Вашингтона на понад 71 мільйон гривень і на понад 58 мільйонів гривень.

Згідно із угодою, роботи виконуватимуться у два етапи – 2018-го та 2019 року. Закінчення виконання робіт – 31 грудня 2019-го. Контракт передбачає наступні роботи: демонтажні, мурування стін, штукатурні, стяжка підлоги, опалення, водопостачання, каналізування тощо. Нагадаємо, Львівський обласний клінічний перинатальний центр був збудований за типовим проектом пологового будинку і відкритий 1986 року як міський пологовий будинок, а 1990 року його реорганізували у перший в Україні перинатальний центр, через який щороку проходили понад 8 тисяч пацієнтів. Щороку тут приймали до 4 тисяч пологів і проводили майже п’ять тисяч операцій.

У вересні 2013 року роботу перинатального центру зупинили для реконструкції. Обладнання все демонтували, а 436 осіб залишилися без роботи, їх відправили у вимушений простій з виплатою 2/3 посадового окладу. Із самого початку планувалося, що реконструкцію перинатального центру буде витрачено майже 100 мільйонів гривень. Залученням коштів мало займатися Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України під керівництвом Владислава Каськіва. Загальний обсяг інвестицій в проект мав становити понад 72 млн грн, з них державні інвестиції – 36,5 млн грн. Роботи мали завершитися у грудні 2014 року.

4 жовтня 2013 року ЛОДА уклала угоду з ПАТ «Аеробуд», яке пов’язували із Геннадієм Добролюбовим та Ігорем Коломойським, на реконструкцію перинатального центру на суму 70,51 млн грн. Зрештою низка подальших подій призвела до того, що у травні 2014 постановою Кабміну №71 було призупинено фінансування проекту. Тим часом у Львові склалася практично критична ситуація із браком місць у пологових будинках. Медики почали виходити на акції протесту. 26 листопада 2014 року Бюджетний комітет Верховної Ради України погодив рішення Кабінету Міністрів щодо виділення 20 млн грн на фінансування робіт із проведення реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру у Львові.

У березні 2015 року Верховна Рада ухвалила зміни до Держбюджету, якими передбачила 45 мільйонів гривень на реконструкцію багатостраждального медзакладу Львова. Новий бюджет реконструкції становив 160 мільйонів 500 тисяч гривень. Але 5 серпня 2015 року уряд затвердив проектно-кошторисну документацію на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру на вул. Джорджа Вашингтона, 6 вартістю у 171 млн грн. Новий тендер на реконструкцію викрало ТОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд». І ось 20 квітня відбулося урочисте відкриття Львівського обласного клінічного перинатального центру. Щоправда, пацієнтки змогли потрапити до медзакладу дещо пізніше, але станом на 3 вересня у центрі народилася вже тисячна дитина. Наразі підрядник здав у користування першу чергу — два корпуси, де розміщені операційні і родильні зали. Друга черга – гінекологія.

Згідно із даними YouControl, ТОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд» була заснована у грудні 2014 року. Воно зареєстроване на ТОВ «Житлово-будівельна компанія «Ваш дім». Кінцевим бенефіціаром останнього є Віталій Антонов («ОККО», концерн «ГалНафтогаз»), а засновником – кіпрський офшор «Сарубас Лімітед» (Saroubas Limited). Керівник ТОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд» Назар Яремчук. Статутний капітал – понад 14 мільйонів гривень. Компанія активно почала брати участь у державних тендерах протягом останніх двох років. 2017 року ТОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд» отримало підрядів на понад 359 мільйонів гривень, зокрема від ЛКП «Рембуд» на будівництво зовнішніх мереж до багатоквартирного житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями на вул. Під Голоском, а також п’ять тендерів від Міністерства оборони України. 2018-го будкомпанія отримала тендерів на понад півмільярда гривень, більшість з яких від ПАТ «Укргазвидобування».