d17bc9b0f1a3e626f7a4853040183c7c
Фото: Ірина Юзик
Ніхто із 4-х поранених анархістів після нападу невідомих в балаклавах на спортмайданчику львівської школи №34 не написав заяву в поліцію. Про це повідомила журналістка Вікторія Балицька на своїй сторінці у Фейсбук.

"Окрім того ніхто із них не дає жодних свідчень правоохоронцям про нападників. Посилаються на 63 статтю Конституції. пояснили нам це тим, що не довіряють поліції. 

Водночас в соцмережах однодумці постраждалих та співчуваючі вимагають в поліції розслідувати злочин. 

1000 545 1537747920 6553
Фото: Ірина Юзик
Для мене це та суперечлива деталь, в якій ховається диявол. З одного боку ти хочеш щоб нападників знайшли і вони понесли відповідальність, а з іншої - відмовляєшся свідчити. Отака активна громадянська позиція", - сказано у дописі журналістки.

Нагадаємо, анархістська організація «Чорний стяг» заявляє, що у Львові 23 вересня учасники ультраправих рухів напали на активістів організації та завдали важких ножових травм. 

1036360
Фото: Ірина Юзик
Представник «Чорного стягу» Антон Парамбуль уточнив, що унаслідок нападу постраждали четверо активістів «Чорного стягу» — дві дівчини та двоє хлопців. За його словами, один із постраждалих хлопців — Сергій Господінін — дістав важку травму голови та ножове поранення в область грудної клітини, зараз його оперують.

Він також зазначив, що нападники були «з ножами та молотками». З його слів, нападників «було близько 20». «Напали на чотирьох хлопців та дівчат. Різали ножами та били молотками», — сказав він.

Парамбуль заявив, що розпізнав на декількох нападниках футболки з написом «Національний корпус». Також він наголосив, що дехто з нападників прикривав обличчя маскою, дехто — ні.

Представниця «Чорного стягу» Вероніка Яблонська, яка дістала ножові поранення унаслідок нападу, повідомила Громадському, що учасники організації не проводили жодних акцій, а на них напали зненацька.

Вона уточнила, що дістала «глибоке ножове поранення в ногу» і «втратила багато крові». «Ми грали у футбол біля школи за цирком, коли переодягалися, побачили групу осіб у чорному одязі. Напали, били телескопами (телескопічними битами, ред.), ножами», — сказала Яблонська.

На питання, представники якої ультраправої організації напали на них у Львові, Яблонська відповіла, що не могла розпізнати.