18620179 1400395266691308 4149483775663945314 nМіський голова Пустомит Олег Серняк назвав "підставою" затримання свого заступника Володимира Кардаша на хабарі. Про це повідомляє Пустомитівська міськрада на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Шановна громадо! Протягом останніх двох років на Пустомитівську міську раду чиниться безперервний вплив з метою залучення міської ради до передачі у приватну власність земельних ділянок навколо Наварійського озера. За останні місяці цей вплив переріс у тиск та відкриті погрози як міському голові особисто, так і Пустомитівській міській раді та громаді загалом.

За останні два тижні мені, як міському голові, неодноразово вчиняли спроби запропонувати неправомірну вигоду, однак жодна така спроба на даний час не увінчалася успіхом. Не маючи можливості підставити міського голову, недоброзичливці у терміновому порядку підставили мого заступника, Кардаша Володимира Ярославовича.

Впевнений, що на цьому прихильники виділення землі на території лісових зелених насаджень загального користування біля Наварійського озера не зупиняться та продовжуватимуть дискредитувати Пустомитівську міську раду як орган місцевого самоврядування та окремих працівників міської ради. 

На зборах громади села Наварія під час затвердження генерального плану села було вирішено зберегти територію навколо Наварійського озера як землі лісів та зелених насаджень загального користування. Вважаю, що ця ситуація покаже, чи діє в Україні місцеве самоврядування, чи вирішує громада сама шляхи розвитку своєї території, чи це робиться у кабінетах чиновників за межами територіальної громади та без можливості впливу громадою на розвиток подій.

Закликаю пустомитівчан і наварійчан до єдності навколо майбутнього наших населених пунктів: міста Пустомити та села Наварія. Адже в єдності сила громади.

З повагою та вірою у місцеве самоврядування та силу громади Пустомитівський міський голова Олег Серняк", - сказано у дописі.

Нагадаємо, вчора, 28 вересня, оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно зі слідчими поліції області затримали заступника мера Пустомит під час отримання чергового «відкату» - 20 тисяч гривень хабара. Кошти заступник мера вимагав від підприємця за виділення бюджетних коштів, призначених для прокладання бруківки.

Раніше, мера Пустомит Олега Серняка оштрафували на 1 700 гривень через підозру у корупції.