16 лютого у пункт пропуску «Шегині – Медика» смугою руху «зелений коридор»» заїхав автомобіль «MERCEDES-BENZVITO» 2007 року випуску під керуванням мешканця Львівщини, що прямував з України до Республіки Польщі.

Під час візуального огляду автомобіля у працівників митниці виникла підозра про наявність в автомобілі товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю та переміщення яких через митний кордон обмежене, інформує прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Автомобіль було виведено з загального потоку та скеровано у бокс поглибленого огляду транспортних засобів. Там у конструктивних порожнинах автомобіля, розташованих під передніми сидіннями пасажирів, оглядова група митників та прикордонників виявила необроблене каміння різних розмірів неправильної форми світло-коричневого та темно-коричневого кольорів вагою 32 900 г.

Під час усного опитування громадянин України про наявність будь-яких товарів та предметів не заявив, проте після митного огляду товар визнав своєю власністю. Отже, він порушив порядок проходження митного контролю через смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор» та вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол. Товар та автомобіль вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.