Маленький українець кілька місяців заощаджував, збираючи кошти для добровольчого батальйону. Допомагали Тарасику в благодійній справі усією сім’єю. Солдати в зоні АТО розчулені таким вчинком дитини.

Тарасик надіслав на допомогу бійцям в зоні АТО 200 гривень. На перший погляд – дріб’язок, але для дитини – це цілий скарб, пише ЗІК.

«Я збирав гроші кілька місяців. Із булочок відкладав, із здачі в магазинах. Також за допомогу у домашньому хазяйстві бабуся і мама давали гроші. А ще сестричка долучалась. Тож я все збирав і складав у конвертик», – розповідає маленький волонтер Тарасик Жезло.

Вояків настільки вразив щедрий подарунок, що вони вирішили розшукати маленького благодійника.

«Отримали ми якось конверт від Жезло Тарасика, 2-А клас. Підпис: для солдатів. Відкриваємо – там гроші. Ми дуже розчулились такій допомозі і захотіли з ним особисто зустрітись», – каже командир добровольчого батальйону.

Військові розповідають, що листи малеча надсилає часто. А от гроші від дитини за історію батальйону отримали вперше.

«Дорослі волонтери часто розчаровуються, а от діти – ні. Вони вірні. Я радію тому, що ми віднайшли сім'ю Тарасика і навідались до них в гості», – говорить командир добровольчого батальйону Андрій «Червень» Гергерт.

На гостину до сім’ї Жезло військові в пакунках принесли солодощі, фрукти, іграшки, бойовий прапор і військовий годинник. Та найбільше Тарасик радіє фотографії добровольчого батальйону.

Хлопчик, який допоміг військовим, сам потребує допомоги. В Тарасика гемофілія. Через свою хворобу він не такий жвавий, як його ровесники. Та серед інших дитину вирізняє надзвичайне гостре прагнення миру.