grybovychi smittiaПостанову про припинення експлуатації Грибовицького сміттєзвалища винесли у 2003 році. Про це під час прес-конференції 17 лютого повідомив прокурор Львівської області, повідомляє Дивись.інфо.

За його словами, постанову про припинення експлуатації сміттєзвалища у Грибовичах виніс у 2003 році головний санітарний лікар Львівщини.

Крім того, за словами правоохоронця, згідно з висновком державної екологічної експертизи щодо екологічної ситуації на полігоні від 26 серпня 2011 року, яку провело Міністерство екології та природних ресурсів України, подальша діяльність Львівського полігону визнана екологічно неприпустимою через негативний вплив на довкілля. Тоді ж експертиза визнала полігон таким, що підлягає поетапному закриттю з його рекультивацією.

«Відповідно до рішення Львівської обласної ради 2011 року про стан функціонування сміттєзвалища, контрольною датою його закриття та початком робіт по технічній рекультивації визнане 1 червня 2012 року. Однак дане рішення залишилося невиконаним», — зазначив прокурор.

Окрім цього, він додав, що 22 лютого 2012 головний санітарний лікар Львівської області виніс адміністративно-запобіжну постанову щодо постійної заборони збору на звалищі вторинної сировини.

«Нам відомо, що міська рада готує касацію по цьому рішенню. Вона може її подати до 23 лютого», — зауважив Юрій Квятківський.

Нагадаємо, сьогодні прокурор Львівської області повідомив, що Львівська міська рада знайшла шість ділянок під сміттєвий полігон ще у 2006 році. Також він озвучив обставини, які стали передумовою для займання Грибовицького сміттєзвалища. Крім того, Юрій Квятківський повідомив, що працівники ДСНС при гасінні пожежі на полігоні дотримувалися вимог відповідних нормативно-технічних актів.