З листопада 2015 по лютий 2016 років законодавством не було чітко регламентовано порядку здійснення оперативно-розшукової діяльності, відтак, така не проводилась. До прикладу, при штатній чисельності оперативних працівників розшуку області – 521 посада, 101 (тобто кожна 5) – вакантна. Про це сьогодні, 17 лютого, під час прес-конференції заявив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, повідомляє Гал-інфо.

«В той же час, у залишку слідчих підрозділів перебуває понад 52 тисячі кримінальних проваджень. При цьому, їх розслідування проводиться 383 слідчими при штатній чисельності 484. Зокрема, по м. Львову найбільше вакансій у слідчих підрозділах Шевченківського ВП – 32 при штатній чисельності 41, Сихівського ВП – 15 при штатній чисельності – 31, Галицького ВП – 10 при штатній чисельності – 33, а у м.Бориславі при штатній чисельності 6 слідчих, працює лише один.

Ці та інші проблемні питання, в тому числі і розкриття кримінальних правопорушень, є постійно в полі зору органів прокуратури Львівщини. Зокрема, керівнику ГУ НП у Львівській області в 2016 році скеровано 50 листів, в яких акцентовано увагу на суттєві недоліки у діяльності органів поліції. Окрім цього, скасовано 1767 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень», - сказав Юрій Квятківський.

Він також заявив, що створене в серпні 2015 року Управління патрульної поліції м.Львова нараховує штатну чисельність 923 одиниці, з них 118 вакансій. Проте, робота вказаного підрозділу поліції зведена до здійснення виїздів на виклики громадян, складанням адміністративних протоколів при оформленні ДТП та порушенні правил дорожнього руху.

«На території м.Львова в минулому році зареєстровано майже 37 000 правопорушень, з них за цей період на підставі матеріалів, складених патрульною поліцією, внесено відомості в ЄРДР тільки у 618 випадках.

Окремо охарактеризую роботу управління поліції охорони у Львівській області, яке створене у листопаді 2015 року, основним завданням якого є охорона об’єктів і майна на території області. Штатна чисельність управління становить 766 осіб, з них вакансій – 177. За період 2016 року здійснено майже 60 тисяч виїздів, водночас виявлено лише 396 злочинів, що становить 6% від загальної кількості», - зазначив Юрій Квятківський.