55 mainПП "Гарант Енерго М" видано ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної та теплової енергії. Про це повідомляє РБК-Україна.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах та комунальних послуг (НКРЕКП) видала ліцензію на право провадження господарської діяльності ПП "Гарант Енерго М", яке було обране Нацагентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) в якості керуючого для цілісних майнових комплексів Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ (ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія-Новий Розділ") у Львівській області. Відповідне рішення було прийняте Нацкомісією  9 жовтня під час засідання. 

"Видати ПП "Гарант Енерго М" ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної та теплової енергії", - йдеться у матеріалах результатів засідання.

Як повідомлялося, Солом'янський райсуд Києва наклав арешт на цілісні майнові комплекси Новояворівської і Новороздільського ТЕЦ у Львівській області за клопотанням Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Після цього ТЕЦ перейшли у тимчасове управління Нацагентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), яке згодом на конкурсній основі відібрало ПП "Гарант Енерго М" в якості керуючого цими активами.

Кінцевими бенефіціарами ТОВ "Енергія Новий Розділ" та "Енергія-Новояворівськ" є депутати Верховної Ради Богдан і Ярослав Дубневичі.

Нагадаємо, у ЗМІ опублікували аудіозапис розмови представника АРМА з директором Новояворівської ТЕЦ.

3 жовтня Національне антикорупційне бюро України розпочало обшуки у офісах та безпосередньо на території виробництва ТОВ "Енергія-Новояворівськ".

Нагадаємо, НАБУ та АРМА залишають без опалення 60 000 людей.