smertСьогодні, 17 лютого, Андрій Садовий у своєму традиційному відеозверненні застеріг батьків про небезпечну гру в соцмережах серед підлітків, яка доводить дітей до самогубств. Міський голова Львова повідомив про дівчинку, яка порізала собі вени виконуючи завдання гри у соцмережі. Натомість у поліції поки таку інформацію не підтверджують, – про це журналістам Дивись.info заявила прес-секретар ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

«У Львові вже є перший випадок госпіталізації школярки, яка порізала собі вени, виконуючи завдання гри», – сказав Андрій Садовий.

 

Однак як заявила у коментарі ІА Дивись.info речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольска, така інформація не підтвердилася.

«Жодних звернень до поліції з цього приводу не було. Принаймні всі відділи поліції міста це заперечують. Якби дитина різала собі вени, такі речі були зафіксовані у лікарні, а лікарі самі б про це повідомили у поліцію, – каже Світлана Добровольська, – Схоже, що міському голові доповіли неточну інформацію, а він хотів як краще і застерегти батьків».

Згодом журналіст агенції звернувся до прес-служби ЛМР аби дізнатися звідки у мера інформація про цей випадок. За їх повідомленням, така інформація їм надійшла з управління освіти ЛМР. В управлінні освіти не підтвердили й не спростували повідомлення щодо випадку з дівчинкою.

Додамо, що до України докотилися хвилювання з приводу груп в соцмережах, в яких підлітків нібито підштовхують до суїциду. Близько року тому хвиля обурення піднялася в Росії, де самогубства школярів пов’язували з віртуальними спільнотами, в назвах яких фігурують слова «синій кит», «море китів» і «тихий будинок».

Днями про існування груп в Україні заявили і в департаменті кіберполіції Нацполіції. Правоохоронці опублікували список, до якого увійшли близько 200 акаунтів українців – завсідників подібних спільнот.