1 de4f7d6 1У Львівській області військовослужбовця, що втік і вступив до НЗФ "міліція ЛНР" засудили до 14 років позбавлення волі за дезертирство та держзраду.

Про це повідомляє Українська правда.

У відомстві уточнили, що Шевченківський районний суд Львова 8 жовтня за результатами спеціального заочного судового розгляду визнав винним військовослужбовця однієї з військових частин Львівщини у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 408 (дезертирство, вчинене в умовах особливого періоду) та ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Як вказує прокуратура, старший солдат у червні 2014 року не з’явився з лікувального закладу до військової частини та досі переховується.

"Боєць, по завершенню лікування у військовому шпиталі, вирішив стати на злочинний шлях задля завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності України. Зокрема, засуджений вступив до незаконного воєнізованого формування "народна міліція" терористичної організації "ЛНР", де проходить службу по даний час у складі батальйону "Заря", - зазначили у прокуратурі.

За даними правоохоронців, дезертир воював проти сил АТО в районі Дебальцевого на Донеччині, неодноразово цікавився місцями дислокації однієї з військових частин в зоні АТО і в телефонних розмовах з військовими намагався їх вмовити воювати за стороні бойовиків ОРДЛО.

"Суд врахував вказані обставини, наведені прокурором, та засудив зловмисника до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - додали у прокуратурі.