111 1Музей народної архітектури і побуту у Львові ім. К. Шептицького («Шевченківський гай») 9 жовтня підписав договір на будівництво інформаційно-освітнього центру з ТОВ «Будкомінвестиція» за 28,2 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro, пишуть Наші Гроші. Львів.

Як раніше повідомляв ZAXID.NET, інформаційно-освітній центр імені Климентія Шептицького збудують біля входу до музею. Центр площею 1100 кв.м матиме дві основні зони: інформаційну та освітню. У першій будуть каси, туалети, банкомати тощо. В освітній зоні буде конференц-зал, виставкова зала та кафе. Центр також матиме зелений дах та літні майданчики.

У тендері фірма-переможець змагалася з ТОВ «Грантзахід» та ТОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд». Під час торгів учасники не знижували своїх пропозицій. Однак ціна «Будкомінвестиції» була в середньому на 1,2 млн грн нижчою від цін конкурентів.

За ці роботи фірма-переможець отримає 926 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 1,7 млн грн.

Нагадаємо, роботи з будівництва мали розпочати ще минулого року. Біля Шевченківського гаю планувати споруди візит-центр вартістю 24,3 млн грн. Двічі оголошували торги, але жодні з них не відбулись через недоліки в документах учасників. Цього року розробники проекту перейменували візит-центр на інформаційно-освітній центр, а також доопрацювали проектну документацію.

У вересні цього року замовник вже проводив тендер на будівництво центру. Тоді в ньому змагалися «Будкомінвестиція» та ТОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд». Пропозиція першої фірми становила 26,9 млн грн, а друга компанія запропонувала виконати роботи за 29,3 млн грн. Однак обох учасників відхилили, бо вони не надали потрібних документів.

Львівська компанія «Будкомінвестиція» працює на ринку з 2014 року. Її засновником є мешканець села Майдан Жовківського району Андрій Кучма. Він також володіє будівельники компаніями ТОВ «Данмаргруп» та ПП «Данмарбуд». Крім того, Кучма є співзасновником ГО «Львівський центр екологічної безпеки» разом із Наталією Гурською-Кучмою та Андрієм Дзюбаном. Останній протягом 2010-2015 років був депутатом Львівської обласної ради від ВО «Батьківщина». Тепер Андрій Дзюбан є відомим львівським ресторатором, якому, зокрема, належить ресторан «Tante Sophie» та мережа магазинів «Майстерня карамелі».

У 2014 році Андрій Кучма балотувався до Верховної ради від Радикальної партії Олега Ляшка. А через рік − до Львівської обласної ради від партії «Народний контроль». Однак депутатом так і не став.

Протягом 2018 року «Будкомінвестиція» брала участь в шести торгах та підписала два договори на 998 тис. грн (не враховуючи поточного підряду).