1 358749nshot 1Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив детальний план території у районі просп. В. Чорновола, вул. Хімічної, вул. Лемківської та вул. Замарстинівської. Він передбачає будівництво нового житла та торгово-офісних об’єктів. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 12 жовтня, передає кореспондент Львівського порталу.

Відтак з боку вул. Лемківської планують збудувати житлові будинки на 6 та 10 поверхів із вбудованим та прибудованим приміщенням дитячого дошкільного закладу. Житлові будинки матимуть близько 330 квартир, в які зможуть заселитись більше 600 нових мешканців. Також для їхніх потреб планують звести підземний паркінг на 208 машиномісць.

Біля майбутнього житлового комплексу облаштують і дитячі, спортивні, відпочинкові майданчики, проведуть комплексний благоустрій території.

На засідання виконавчого комітету прийшли мешканці вулиці Лемківської. Їхній будинок перебуває в аварійному стані, відтак вони вимагали не допустити запланованого будівництва, оскільки забудовник не гарантує їм відселення.

«У цьому детальному плані абсолютно не враховані вимоги мешканців. Адже однією з обов’язкових передумов забудови території було питання нашого відселення. Управління урбаністики нам говорить про те, що з метою забезпечення наших прав передбачається відновлення будинку і облагородження прибудинкової території як один із попередніх заходів», – наголосив мешканець вул. Лемківської.

Нагадаємо, жителі будинку №9 неодноразово звертались до міського голови та інших структур щодо обов′язкового їхнього відселення.