1 84971c96ca006f4f0ea003cbf8e9f78dРозкрила злочин у 13 років. На Львівщині дівчинка-підліток допомогла поліції схопити крадія. На мобільний сфотографувала двох підозрілих чоловіків, яких раніше не бачила біля свого будинку. І як виявилося, це були зловмисники, які намагалися пограбувати сусідську квартиру. За допомогою світлин поліція встановила підозрюваних, одного з них уже затримали, йдеться в сюжеті ТСН.

Поліцейські  вручають восьмикласниці подяку за допомогу у пошуку злочинців.  Однокласники аплодують.

Тринадцятирічна Таня сфотографувала  двох підозрілих чоловіків, які метушилися біля будинку, де вона живе . Бо раніше цих людей, каже, ніколи не бачила.

«Вони постукали до сусіда, нікого вдома не було, потім сіли на лавку, видалися якимись підозрілими, я їх сфоткала», - каже Таня.

Фотографувала через вікно кімнати, обережно, ледь відгорнувши фіранку.

Сусід Віталій Стефанів, квартиру якого дівчинка фактично врятувала від крадіїв розповідає, що у його помешкання зловмисники таки пролізли, та вкрасти нічого не встигли. Бо Таня подзвонила господарю і попередила. А він швидко прибіг додому, злодії ж повистрибували через вікно.

«Сказав, шо ви тут робите, а він таким нахабний, каже: «Мужик, я не маю часу з тобою говорити» і втьоки», - розповідає Віталій.

Зізнається, бігти за крадіями не наважився, боявся, що у них зброя. Натомість з Таниними світлинами пішов у поліцію. Одного з чоловіків копи невдовзі затримали на Рівненщині, під час чергової крадіжки у квартирі. Кажуть, саме фотографія допомогла розпізнати неодноразово засуджених зловмисників.

«Це була якраз та нитка, зачепившись за яку, далі пішов хід розслідування. Ми їх називаємо «гастролери». Підбирають квартири, дуже ретельно готуються, тому такий вид злочину дуже важко розкривається», - каже керівник Радехівського відділу поліції  Михайло Спічак.

Сусід теж не скупиться на подарунки кмітливій дівчинці.   

«Купив солодощі. Я в магазині працюю, то вона приходить, я підказую, що ліпше, що найсвіжіше, що тільки приїхало. Приємно, що такі сусіди, небайдужі, більше старших ходило, а не зреагував ніхто», - каже чоловік.

У Тані тепер всі запитують, чи не хоче вона стати поліцейською. Цього дівчинка, звісно, ще не знає. Але каже, допомагати копам їй сподобалося.