1 Dizayn bez nazvaniya 15
Фото: Львівський портал
У Львові на вулиці Короленка, 1а сьогодні, 13 жовтня, урочисто відкрили Будинок воїна. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

У переддень свята Покрови та Дня захисника України на місці колишнього Російського культурного центру відкрили та освятили Будинок воїна. Ремонт будівлі тривав близько трьох місяців, на нього пішло близько 6,2 млн грн.

Як наголосив під час урочистостей представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Володимир Шамрай, «нинішній день – це невелика регіональна перемога, адже з гніздища московської зарази зробили Будинок воїна».

2 Dizayn bez nazvi 1 1
Фото: Львівський портал

У Будинку воїна нині презентовано частину приватної колекції учасника АТО Володимира Правосудова – артефакти від часів козаччини і до Майдану та війни на сході.

«Тут представлена п’ята частина моєї колекції. Є зброя, спорядження, прапори. Це справа усього мого життя», – пояснив він.

Виставку презентуватимуть включно до 16 листопада.

Російський культурний центр примусово виселили з приміщення Львівської  обласної ради на вулиці Короленка на початку травня 2017 року. Російське товариство залишило приміщення на Короленка у жалюгідному стані.

При обстеженні приміщення працівники облради виявили газети із антиукраїнським змістом.

3 Dizayn bez nazvi
Фото: Львівський портал