s ross morris 173129 1200x900Львівський окружний адміністративний суд визнав незаконним та скасував рішення Броницької сільської ради від 14 лютого 2018 року №234 «Про заборону приймання твердих побутових відходів на Дрогобицький міський полігон твердих побутових відходів». Відповідну постанову було прийнято під час розгляду позову Дрогобицької міської ради до Броницької сільської ради. Про це повідомляє IA ZIK.

Як зазначив заступник міського голови Дрогобича Володимир Коцюба, в Дрогобичі склалася непроста екологічна ситуація, яка виникла, зокрема, через прийняття Броницькою сільською радою незаконного рішення. Відтак, Дрогобицька міська рада звернулася до суду щодо скасування цього рішення, аби захистити право дрогобичан у належних умовах утилізовувати ТПВ.

Нагадаємо, окремі жителі села Брониця з лютого 2018 року розпочали незаконну блокаду Дрогобицького міського смітєзвалища, перекривши доступ до нього, та продовжують блокувати його по сьогоднішній день, перешкоджаючи дрогобицьким сміттєвозам у відвантаженні сміття та не допускаючи на його територію будь-яку спецтехніку. Це призвело до екологічної та санітарної проблеми у місті Дрогобичі, а також неможливості провести необхідні роботи для забезпечення належного обслуговування та експлуатації, дотримання санітарного стану території міського сміттєзвалища.