1 72659Мерія Львова здала в оренду готель «Асторія» і прописала умови так, що компанія друга Садового Віталія Ломаковича спершу не сплачувала грошей, а потім приватизувала приміщення за заниженою ціною. Збитки бюджету оцінюють у мільйон гривень.

Про це в ефірі спецпроекту на телеканалі ZIK заявив колишній депутат міської ради Львова (2006-2016 р.р.) Яромир Самагальський.

Опинився готель «Асторія» в руках пана Ломаковича зовсім не випадково. Спершу гроші міста Садовий поклав на депозит у російський банк.

«Тоді без сесії міський голова розмістив депозит у БМБанку, і зразу після цього пан Ломакович став членом виконкому Львівської міської ради», – зазначив Яромир Самагальський.

Згодом місто здало стару будівлю готелю в оренду ПрАТ «Готель Україна», яке відтак здало це приміщення в суборенду своїй же компанії ТОВ «Готель «Асторія». І попри те, що нині юридична особа вже не є засновником готелю, він контролює об’єкт через довірену особу – Римму Мидзу, що є, ймовірно, дружиною його однокласника з Тернополя.

«Дозвіл на суборенду, яку отримала структура дотична, підпорядкована, яка мала відношення до пана Ломаковича, просто за дозволом начальника управління комунальної власності міста Львова, без ніяких комісій, без ніяких дозволів. Тим же начальником управління комунальної власності було закладено в договорі те, що орендна плата за це приміщення, за цей готель, буде сплачуватися тільки після його реконструкції і введення в експлуатацію. Тобто віддали його в оренду, а орендну плату отримувати тільки через кілька років. Ну і, безумовно, що тут є втрати для міського бюджету», – вважає колишній депутат.

Втрати оцінено в один мільйон гривень. Після цього готель було продано за не повних 8 мільйонів гривень, тобто всього лиш по 490 доларів за квадратний метр. Тож чи не надто високу ціну сплачують львів’яни за теплі стосунки Садового з певними ділками.

Нагадаємо, Віталій Ломакович – бізнесмен, екс-керівник БМБанку – банку Москви, що є київською філією російської фінансової групи ВТБ. Тої самої, що ледь не знищила Дрогобицький автокранний завод, вимагаючи в кризові часи погашення тіла кредиту або майно заводу.