1 IMG 7281 696x464У Пустомитівському районі на Львівщині вже за кілька років почнуть видобувати чорну ікру, яка є дуже вартісним задоволенням навіть для рибних підприємств. Про це вчора, 18 жовтня, під час гастротуру, який організувало управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації повідомив генеральний директор одного із рибних господарств на Львівщині Олег Габуда, передає Дивись.info.

Він також зазначив, що в Україні всього є два таких господарства, які підтримують дикий вид риб, серед них і їхнє. Як розповів Олег Габуда, господарство є селекційним, і вирощують тут в основному коропа, білого амура та карася.

1 IMG 7278

“Другий рік займаємось вирощуванням судака та стерляді, проте за чотири року плануємо добувати тут чорну ікру зі стерляді”, – анонсував Олег Габуда та наголосив, що, можливо, в Україні та на навіть на Львівщині дехто займається видобуванням чорної ікри, але сертифіковано та з усіма дозволами наразі це робить лише підприємство на Київщині.

Також директор рибного господарства розповів, що для годівлі риби тут використовують лише зерновими культурами, без додавання будь-яких домішок. Їжу для риб виготовляють самі. Окрім того, сюди можуть приїхати всі охочі та порибалити.

“Львівські ресторани залюбки беруть нашу рибу”, – додав він.