1 38906hot 145678Облаштування парковки на проспекті Свободи біля готелю Panorama Lviv, що навпроти Оперного театру не лише буде перешкоджати громадському транспорту, але погоджено комісією без врахування величини пішохідного потоку на тротуарі біля готелю Panorama Lviv: звуження тротуару буде порушувати права пішоходів. Про це заявила адвокат Ярина Остапик на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Заява щодо недопущення облаштування парковки на проспекті Свободи біля готелю Panorama Lviv, яку і надіслала на адресу ЛМР.

З інформації у засобах масової інформації 6 листопада, депутати інженерної комісії Львівської міськради підтримали облаштування парковки на проспекті Свободи біля готелю Panorama Lviv, що навпроти Оперного театру, незважаючи на заперечення начальника управління транспорту Львівської міськради Олег Партика, який зазначив, що така парковка буде перешкоджати руху громадському транспорту.

При цьому облаштування парковки на проспекті Свободи біля готелю Panorama Lviv, що навпроти Оперного театру не лише буде перешкоджати громадському транспорту, але погоджено комісією без врахування величини пішохідного потоку на тротуарі біля готелю Panorama Lviv: звуження тротуару буде порушувати права пішоходів, зокрема:

Відповідно до таблиці 5.1 ДБН В.2.3-5:2018 Вулиці та дороги населених пунктів мінімальна ширина тротуару магістральної дороги, якою є проспект Свободи складає 3.00 м.
Тротутар біля готелю Panorama Lviv на даний момент і так сильно завантажений і його звуження до мінімальної ширини створить перешкоди для руху пішоходів.

Розмір тротуару біля готелю Panorama Lviv на даний момент не дозволяє облаштувати парковку достатнього розміру, внаслідок чого машини на парковці готелю Panorama Lviv будуть припарковані з порушенням та однозначно будуть перешкоджати як руху громадського транспорту, так і руху пішоходів.

Приклад того, як порушуються права пішоходів та створюються перешкоди для руху громадського транспорту можна спостерігати на парковці біля Гранд Готелю, де великі престижні машини постійно паркуються частково на смузі руху громадського транспорту, а частково на тротуарі (інколи захопляючи майже 1 м ширини тротуару ). У час пік перед звуженою частиною тротуару біля Гранд Готелю на проспекті Свободи люди змушені зупинятись, щоб пройти, що перешкоджає безперервному руху. Нерідко пішоходи вимазують свій одяг через припарковані на тротуарі біля готелю машини.

Таким чином облаштування парковки на проспекті Свободи біля готелю Panorama Lviv суперечить інтересам громадськості та є недопутимим.

У зв’язку із вищенаведеним, просимо вжити заходи для недопущення облаштування парковки на проспекті Свободи біля готелю Panorama Lviv, що навпроти Оперного театру та порушити питання щодо невідповідності парковки на проспекті Свободи біля Гранд Готелю вимогам щодо пропускної спроможності тротуару", - сказано у заяві правозахисниці.