1 BardaУ селі Соколівка місцеві скаржаться на неприємний запах від підприємства, яке сушить брагу. Про це повідомляє "Буський медіа-портал", передає Status Quo.

Днями під головуванням голови райдержадміністрації Петра Мороза за участю голови Буської районної ради Богдана Глови, відбулося позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, на якому розглянули звернення мешканки села Соколівка Андріани Новаліцької.

За словами заявниці, на село йде дим від місцевого підприємства, яке сушить брагу, що поступає із спиртзаводу, а це створює дуже концентрований, неприємний сморід, яким змушені дихати мешканці села, у тому числі, маленькі діти. Мова йде про Сторонибабський спиртзавод.

Як пояснив голова Буської РДА Петро Мороз, для загальної обізнаності на території Соколівської сільської ради діє підприємство ТзОВ "Аспект", яке займається сушкою відходів промисловості і переводить їх у сухі корми.

Голова сільської ради Мирослава Леськів підтвердила, що люди неодноразово, будучи на сході села, в присутності голови РДА, скаржились на дане підприємство. Була організована зустріч з власником приміщення, аби вирішити проблему. Люди запропонували підприємству поставити витяжки і продовжити трубу. І хоча сушити стали рідше і у нічний час, але вищевказані вимоги не були виконані. На ранок запах люди досі відчувають.

Начальник Буського районного управління Держпродспроживслужби у Львівській області Ігор Белей, заявив, що підприємство порушило ст.50 "Про ветеринарну медицину", тому запропонував комісію зобов’язати припинити діяльність підприємства, поки не будуть представлені дозволи на викиди.

Присутній представник підприємства Сергій Височанський запевнив членів комісії, що постараються якнайшвидше усунути відповідні проблеми екології, адже підприємство, на якому оформлені шість працівників, створене для мінімізації негативних наслідків, які спричиняє Сторонибабський спиртзавод.