1 e36e61ec e1521294459425Підставою звернення прокурора до суду стало порушення одним із підприємств вимог ст.40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», а також положень Цивільного та Господарського кодексів України. Про це повідомляють в обласній прокуратурі.

Як було встановлено, фірма своєчасно не сплатила до місцевого бюджету 1 млн 328 тис грн коштів пайової участі на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, у зв'язку із здійсненням будівництва житлового будинку на одній із вулиць Львова.

Зазначимо, що у ході судового процесу відповідачем добровільно сплачено до бюджету частину боргу, а саме – 850 тис грн, а провадження у справі в цій частині закрито.

Решту заборгованості – 478 тис грн, рішенням господарського суду Львівської області вирішено стягнути з боржника на користь Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

Крім цього, цьогоріч у жовтні винесено постанову про закінчення виконавчого провадження у зв’язку із повним та фактичним виконанням зазначеного судового рішення (сплатою боржником всієї суми заборгованості).