46449166 2346307955442773 9042858379629821952 nМешканка Львова звинуватила контролера ЛКП "Львівелектротрансу" у агресивній поведінці та застосуванні фізичної сили. За словами жінки, на контролера вона подала заяву до поліції. Про це йдеться у дописі у спільноті ГО "Варта1" у Фейсбуку.

"Зранку зібрались як завжди з синочком і поїхали на трамваї (три зупинки) в садок! Оскільки проживаємо на Сихові (навпроти Шувару), а садочок біля 4 дорослої поліклініки, хто знає!

Повертаючись додому, також сіла в трамвай! Передавши за проїзд 10 грн. і сказавши "на два повних" (оскільки решти інколи можна і недочекатись) помітила, що біля водія вже зібралась черга студентів за квитками! В той момент у мене задзвонив телефон! Це була лікуюча лікар мого малого, яка подзвонила уточнити деякі нюанси стосовно його здоров'я! В той час,як я говорила по телефону, мені передали два мої квитки! Закінчивши розмову, яка тривала не більше двох хвилин, я поклала телефон в сумку! А потім, клавши свій один білет в бокову кишеню, другий, ясна річ, опинився в мене в руках для компостеру!

Як тут.... цей двометровий "мудак" (по іншому його не назвеш) "тикнув" мені своїм посвідченням в обличчя! Як ви зрозуміли, це був контроль білетів! В ту секунду я потянулась до компостеру, який находився відразу біля контролера! Але він з силою вхопив мене за руку і сказав: "Вже пізно! Платіть штраф за безкоштовний проїзд!" Я, дещо шоковано його поведінкою, сказала відпустити мою руку і дати мені закомпастувати білет! Реакції була та сама! Тоді, я почала виривати свою руку,оскільки мені стало боляче,в результаті чого мій білет порвався! Я відійшла від нього на метрів 2, сказавши, що він не адекватний, витягнула другий білет і потянулась до другого компостеру, але реакція контролера була така сама як і перший раз! Він вхопив мене грубо за руку, тим самим вже дійсно налякавши мене своєю неприйнятною поведінкою! Наступна зупинка була моя(оскільки, як я вже писала вище їх було лише 3) і я сказала, що виходжу! Контролер вийшов зі мною і не давши мені піти, почав повишати на мене голос, кричати і погрожувати поліцією!

Далі була 5-хвилинна розмова (якщо це можна назвати розмовою) стосовно сплати штрафу у розмірі 100 грн! Як сказав контролер, проїзд вважається неоплаченим, якщо білет не є закомпастованим! Я відмовилась платити, оскільки пояснила, що купила два білети і фізично не встигла його закомпастувати, оскільки за білетами була черга і я, передавши гроші, чекала як і всі нормальні люди! Плюс, закінчуючи свою 2 хв. розмову по телефону я не могла закомпастувати білет!

Оскільки тримала телефон (і розмова була важлива, тому що стосувалась моєї дитини), тримала білети, які мені передали, і ясне діло трималась за поручень, щоб не впасти під час руху транспорту! А спроба закомпастувати в цей момент білет, могла легко закінчитись розбитим не дешевим телефоном, або ще гірше, розбитою моєю головою! І цікаво, хто б мені тоді це компенсував!? Передача квитків і та коротка розмова по телефону зайняла не більше 3-4хв.! Поки їхала поліція, підійшла напарниця того контролера, жінка років 60ти!Вона почала зі мною спокійно і нормально спілкуватись, але той неадекват просто перекрикував і перебивав нашу з нею розмову! Всі мої прохання перестати втручатись в діалог і не повишати на мене тон були проігноровані! 


Дочекалися поліції (яка, Слава Богу, приїхала досить швидко)! Вислухавши контролера і мою версію стосовно ситуації, хлопці відмовились везти мене у райвідділ, оскільки на те немає жодної з підстав! Також, вони перевірили наявність моїх двох білетів(одного порваного) і попросили контролера показати, де написано про сам процес і час, за який білет має бути закомпастований! Чого він зробити не зміг! На моє питання, "де написано, що контролер має право перешкоджати пасажирові закомпастувати білет застосовуючи фізичну силу" відповіді також не було!

Тоді, контролер сказав, що буде писати на мене заяву,за відмову сплати штрафу! Після чого, навіть поліція засміялась! Але так як вони при виконанні, то не могли йому в цьому відмовити! Я сказала, що якщо така ситуація, я теж хочу написати заяву за нанесення мені фізичної шкоди(оскільки мене хапали за руки і нанесли мені тілесну біль), а також моральної шкоди(оскільки я жінка, і не звикла до такого грубого і зневажливого ставлення, що мене насправді налякало)! 

Поліціант сказав, що сам мені в цьому допоможе! А також, не переживати стосовно написаної на мене заяви, на що я відповіла, що я зовсім не переживаю! І справа не в 100 грн. штрафу, справа в несправедливості! І я, як громадянка України, захищаю свої права!
Контролер, віддавши написану заяву, пішов не попрощавшись!

А я, будучи на той момент щей й дещо хворою, потратила цілу годину свого часу і страшенно замерзла!

Так до чого я це все пишу???А для того, щоб ми, люди, ЗАВЖДИ ЗАХИЩАЛИ СВОЇ ПРАВА! Тому що двометровий мужик, який повишає на вас тон і погрожує поліцією...це ще не причина підкоритись несправедливості! Потрібно не боятися за себе постояти!

А ще, читаючи дуже багато негативу про нашу поліцію, хочу відмітити і подякувати цього разу саме їм... за те, що вони адекватно і цілком справедливо віднеслись до цієї ситуації і були на моїй стороні!

Не знаю чим все це закінчиться! Звичайно, дуже сумніваюсь, що хтось буде розглядати цю справу! Але дуже б хотілось! Оскільки таке нагле відношення контролерів до пасажирів - це повний "ідіотизм"! І хотілось би, щоб до таких не адекватних контролерів приймали певні міри", - сказано у дописі пасажирки Вікторії Матвіїв.