1 486 4587 2472 У селі Гійче, Жовківського району, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській області продали недобудовану лікарню орієнтовною площею 2,7 тис квадратних метрів за 10,5 тис грн.

Аукціон з продажу об’єкту був проведений на сайті Prozorro.Продажі. Лотом аукціону виступила будівля недобудованої 4-х поверхової лікарні, площею понад 2,7 тис квадратних метрів, рівень будівельної готовності котрої складає 45%. Про це пише ІА Вежа.

За даними Звіту оцінки майна поданим ПП «ЕкпертМаш» та висновку про вартість майна затвердженого наказом РВ ФДМУ по Львівській області від 30.05.2018 №00729, вартість об’єкту становила 1 млн 262 тис 149 грн.

За протоколом аукціонної комісії стартова вартість об’єкту визначена у розмірі 1 млн 51 тисячу гривень, проте зважаючи на те, що об’єкт не було продано під час першого аукціону, його вартість зменшили та виставили на продаж повторно із знижкою 50%, а саме за 525 тис 895 грн. Загальна кількість кроків на які знизилась стартова ціна об’єкта становила 99 кроків.

Об’єкт придбала компанія ТОВ «Укрпроменергоінвест», запропонувавши 2% від суми продажу – 10 тис 517 грн.

Варто зазначити, згідно інформації порталу Youcontrol керівником компанії ТЗОВ «Укрпроменергоінвест» виступає Садовий Віталій Степанович. Раніше він обіймав пост керівника в Органі державної влади управління зносин, зовнішньоекономічної діяльності та іноземних інвестицій Львівської обласної державної адміністрації. Також він володіє компанією ТЗОВ «Компанія «Розточчя».

Також Садовий Віталій Степанович разом з ймовірно братом Садовим Василем Степановичем висували свої кандидатури у народні депутати України.

Серед колишніх керівників ТЗОВ «Укрпроменергоінвест» також зазначена ймовірно родичка Віталія Садового – Садова Любов Іванівна. На сайті НАЗК подана декларації в котрій вказане її місце праці – комунальне підприємство Львівської обласної ради «Підприємство автотранспортного обслуговування». Тут вона працює на посаді головного бухгалтера.

За купівлю об’єкту, компанія сплатила всього 12 тис 621 гривню. Орієнтовна вартість квадратного метру недобудованої лікарні, а її орієнтовна площа 2,7 тисяч кв метрів, разом із прибудовою складає менше 5 гривень.

Також згідно договору купівлі-продажу вказано, що об’єкт повинен бути добудований протягом наступних 5 років. Згідно з коментарем представника ФДМУ по Львівській області на місці недобудованої лікарні «будь що без вираженого профілю». Зазначимо, що на прохання журналіста ІА «Вежа» представитись, наш співрозмовник з регіонального відділення ФДМУ по Львівській області, відмовився назвати своє прізвище та посаду.

Окрім того зазначимо, у інформаційному повідомлені лоту категорія землі вказана як землі житлової та громадської забудови, а цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги (03.03), її площа – 0,35 га та кадастровий номер 4622782000:01:008:0010. Дане інформаційне повідомлення затвердив начальник регіонального відділення ФДМУ по Львівській області М. Копач. У регіональному відділенні ФДМУ по Львівській області відповіли що вся інформація була взята із Витягу.

Втім на сайті Державної кадастрової карти за даним кадастровим номером знаходиться ділянка державної власності розміром 0,35 га, проте із іншим цільовим призначенням – для розміщення та постійної діяльності органів і підрозділів ДСНС (03.14).

Загалом з урахуванням вартості об’єкту згідно звіту ПП «Експертмарш», та сумою продажу, на одному об’єкті держава недоотримала понад 1 млн грн. Регіональне відділення ФДМУ по Львівській області ймовірно не вважає це збитком для держави, втім вони відмовились надати коментар зазначивши «вважаю я щось чи не вважаю, це не повинно нікого цікавити, і вас в тому числі».