1470071
Інцидент стався на зупинці по вул. Незалежності України неподалік будівлі «Львівобленерго»
Шевченківський райсуд Львова оштрафував водія приміської маршрутки, з якої через незакриті двері на зупинці випала пасажирка. Інцидент стався ще у жовтні 2017 року в Брюховичах біля Львова, коли водій почав від'їжджати від зупинки з незачиненими дверима. Про це повідомляє Zaxid.net

Йдеться про маршрутку №144 сполученням «Львів-Ясниська», яке на момент інциденту обслуговувала компанія «Інтерпост». Зараз цей водій працює в іншого перевізника – «Успіх БМ», що обслуговує кілька міських маршрутів Львова. У вироку суду вказано, що автобус був технічно справним, перешкод поблизу нього не було, тож водій не мав необхідності починати рух із відчиненими дверима.

Внаслідок падіння пасажирка отримала перелом променевої кістки, що діагностували як ушкодження середнього ступеня важкості. Під час судового засідання водій визнав свою вину, але додав, що таке з ним сталося вперше за 10 років роботи водієм. Чоловік також попросив суд не позбавляти його права водити авто, оскільки це є єдиним джерелом доходів сім'ї.

Суддя Василь Кавацюк дослухався до прохання водія і призначив йому мінімальне покарання, передбачене статтею. За порушення ПДР, що спричинило тілесні ушкодження середньої тяжкості, чоловіку загрожував штраф від 3,4 до 8,5 тис. грн або обмеження волі до трьох років із можливим позбавленням права водити авто впродовж трьох років. Суддя ж зобов'язав водія сплатити мінімальні 3,4 тис. грн штрафу та компенсувати у держбюджет 2,5 тис. грн, витрачених на проведення експертиз в рамках справи.

У вироку не згадана ні компенсація постраждалій, ні існування цивільного позову з вимогою виплатити таку компенсацію, тому, швидше за все, це наразі єдине покарання для водія маршрутки за падіння пасажирки.