kРішенням районного суду зловмисника, причетного до заволодіння коштами під виглядом вкладення їх у пайову участь в будівництві житла, засуджено до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком три роки. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Раніше неодноразово судимого керівника приватного підприємства, причетного до незаконного заволодіння коштами громадянки на суму у 234,9 тисяч гривень, викрили працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з працівниками Галицького відділу поліції та за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1.

Впродовж  2004 - 2006 років посадовець, маючи умисел на протиправне збагачення, шляхом обману під виглядом отримання грошей на пайову участь у будівництві житла, у шахрайський спосіб заволодів грошовими коштами мешканки міста Львова. 

Усвідомлюючи неможливість виконання взятих на себе зобов'язань, він одержав двома частинами 159,2 та 75,7 тисяч гривень у якості передоплати для будівництва житла.

Не зважаючи на те, що багатоквартирний житловий будинок у Львові вже зданий в експлуатацію, квартиру забудовник потерпілій так і не передав.

Зловмиснику було повідомлено про підозру  у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.190 (шахрайство в особливо великих розмірах) КК України та обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Рішенням районного суду міста Львова посадовця засуджено до п’яти років позбавлення волі (з іспитовим строком три роки).