1 1369838Іван Кащук, парох парафії Святителя Миколая у смт Краковець Яворівського району, покараний карою суспенди від усіх актів священнодійства терміном на 1 рік.

Про це повідомляють на сайті Львівської Архиєпархії УГКЦ.

"У термін покарання о. Івану Кащуку забороняється виконувати усі священнодіяння: служіння Божественної Літургії, уділення Святих Таїнств, служіння молебнів, акафістів, вечірні, утрені й інших публічних Богослужінь, чину парастасу та похорону й уділення інших таїнств та актів управління з уряду пароха парафії Святителя Миколая у смт Краковець, приймаючи це як лік для оздоровлення душі та священичого сану".

"Католицький священик, о. Іван Кащук має двох синів. Він сам колись закінчив Московську Духовну Семінарію, а в 90-х перейшов в лоно УГКЦ. Отож, його сини вже за незалежної України поступили на навчання до Семінарії однієї з православних церков. Один син висвячений на православного священика і служить в одному з сіл Львівської області. Другий, хоча закінчив Семінарію давно, був висвячений зовсім недавно і служив разом з батьком. У Курії Львівської Архиєпархії було проведено кілька розмов з о. Іваном та його сином щодо неможливості спільного служіння, які не принесли бажаного порозуміння. З огляду на те, що Канонічне Право забороняє співслужіння зі священиком іншої некатолицької Церкви (зрештою, ця сама заборона існує і у православ'ї), священика було напоумлено, а коли він не прийняв це до уваги, до 1 року часу йому заборонено священнодіяти. Якщо священик покається раніше, з нього буде знята суспенда. На час, коли його покарано, призначено двох інших священиків, які будуть служити людям", - коментує отець Юстин Бойко.

Суспенда - це покарання, згідно з яким священику забороняється священодіяти та працювати на парафії.