trr 6063aУ Львові просять продовжити трамвайний мааршрут від вул. Вернадського (Сихів) до вул. Стрийської, 109 (Автовокзал) і далі до вул. Наукової. Про це йдеться у ініціативі на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Прошу продовжити роботу проекту, згідно якого планували збудувати дорогу - продовження від вул. Вернадського (Сихів) до вул. Стрийської, 109 (Автовокзал) і далі до вул. Наукової. 

Вперше плани будівництва трамвайної лінії з Сихова на вул. Княгині Ольги публічно озвучив міський голова Львова п. Андрій Садовий під час запуску трамвая на Сихів у листопаді 2016 року. На разі проект заморожено. 

10613454345654В даному проекті багато переваг: 
- буде з’єднано два великих спальних райони у межах вулиць Наукова - Стрийська — Вернадського — Княгині Ольги 
- завдяки появі трамвайної комунікації з’виться можливість будівництва житлових будинків та інших споруд 
- з’явиться нова дорога, яка буде існуватиме одночасно з трамвайною лінією і зніме корки з вулиць Стрийська — Наукова — Хуторівка 
- добудують міст на перехресті Княгині Ольги — Наукової, будівництво якого заморозили у 90-х роках, а сам міст використовують зараз як платний паркінг. 
- завдяки добудови мосту з’явиться зручна транспортна роз’язка 
- дана дорога закільцює два райони: один трамвай буде їхати з Кн. Ольги через центр на Сихів, а інший — з Сихова на Кн. Ольги і в центр. Також ці райони напряму будуть з’єднюваться із залізничним вокзалом 

Прошу розглянути дане питання і прискорити втілення проекту. Сподіваюсь на позитивне рішення", - сказно у петиції.