1342 Міське комунальне підприємство «Яворіввода» 29 листопада підписало договір з ТОВ «Будгарант Групп» на будівництво каналізаційних мереж, насосний станцій та очисних споруд в м. Яворів за 76,1 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro, пишуть «Наші гроші. Львів»

Згідно з угодою, цього року компанія проведе підготовчі роботи для будівництва, а основні роботи вже виконуватимуть до грудня 2019 року. Цьогоріч компанія отримає 45 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 217 тис. грн.

Як раніше повідомляв сайт ZAXID.NET, лише третина міста має доступ до каналізації. Наразі нечистоти з Яворова вивозять в сусідній Новояворівськ, а місцеві очисні споруди у Яворові вже застаріли, а їхні механізми заіржавіли.

Для робіт фірма не залучатиме субпідрядників. Частину техніки орендуватиме в ТОВ «Техбудспец», в ТОВ «Алов-Буд», ПП «Капіталпромбуд», ПП «Ромб+» та підприємця Івана Мошковського.

На торгах фірма-переможець змагалася з ПП «Компанія Інсталбуд» та ТОВ «Інвестиційна Компанія Укрбудсервіс». Початкові пропозиції учасників становили 80-87 млн грн, однак під час аукціону знизилися до 76-79 млн грн.

Фірма «Будгарант Групп» зареєстрована 2014 року у Львові. Її власником та водночас керівником є 38-річний львів’янин Андрій Пісюра. Згідно з документами на сайті Clarity, він отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Географія». Пісюра також є засновником рівненської ГО «Клуб рекреації та спорту «Заповідне полісся» та ТОВ «Мисливське господарство «Бутівське».

Нагадаємо, що батько Андрія Пісюри Ярослав Пісюра очолює підприємство депутата Брюховицької селищної ради Андрія Дроздовського «ЮМ груп капітал», яке неодноразово фігурувало у справах про незаконне заволодіння майном.

З лютого 2017 року директором фірми є 26-річний Юрій Шуманський. Як повідомляли «НГ. Львів», він протягом 2016 року шукав роботу тілоохоронця та інкасатора. Того ж року він був співвласником ТОВ «Грандюрбуд», яке цьогоріч перереєстрували в Харкові.

Протягом 2017-2018 років фірма отримала замовлень на 307 млн грн, враховуючи поточну угоду. Серед них – будівництво водогону в с. Пасіки-Зубрицькі за 14,5 млн грн та реставрація парку в Трускавці за 71,9 млн грн.