dez678Яворівський районний суд Львівської області засудив до п'яти років позбавлення волі військовослужбовця, який дезертирував, проте звільнив від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише Status Quo.

Обвинувачений, що служив у військовій частині – польова пошта В4264 (с. Старичі Яворівського району), після півтора місяці служби – у березні 2017 року самовільно залишив частину та ухилявся від проходження служби по теперішній час. Таким чином військовослужбовець вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 408 КК України (самовільне залишення військової частини з метою ухилитися від військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (дезертирство)).

В судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю та пояснив, що самовільно залишив військову частину у звязку з сімейними обставинами. В цей період перебував за місцем свого проживання. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати.

Яворівський районний суд Львівської області врахував щире каяття обвинуваченого та, призначивши йому покарання у виді п'яти років позбавлення волі, звільнив від його відбування з випробуванням з іспитовим строком один рік.