4559909494494Сьогодні, 7 грудня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення “Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на ремонтно-реставраційні роботи з пристосуванням горища під адміністративні приміщення на вул. Є. Поповича, 9”.

Ця будівля є у переліку пам’яток архітектури.

У 1908 році тут була приватна чоловіча школа імені Святого Юзефа (Йосифа), яку заснували шкільні брати салезіани, розташовувалася на вулиці Лелевеля №9 (тепер вулиця Є. Поповича). Це була перша школа салезіанів у Польщі та Галичині. Салезіани займалися благочинністю, вихованням молоді, опікою над шкільними закладами та будинками дитини.

2 3Шкільний будинок був споруджений в 1908 році архітектором Адамом Опольським на схилах Калічої гори. Тепер в будинку розташований Юридичний факультет Львівського державного інституту новітніх технологій та управління імені Чорновола.

Ремонт та реставрацію будинку буде проводити ТзОВ “Інститут соціальних технологій”. Згідно із відкритими даними, розмір статутного капіталу підприємства становить 1 млн 523 тис. грн. Податкових боргів у ТзОВ “Інститут соціальних технологій” немає.